Rytterens Indstilling ?

Beslagsmeden.dk

Hvis  kvalitet og know how er vigtige argumenter

v/ Registreret Beslagsmed

Jan Krogh

Hjarupvej 4  DK-6200 Åbenrå

Telefontid alle hverdage mellem 07.00 & 7.30 på telefonnr. 74 61 82 02

eller via mail; beslagsmeden@krogh.mail.dkJeg skelner ikke mellem, om din hest koster 1 kr. eller 1 million, de skal behandles ens.

 Samme service til dit kæreste eje, er vigtig for mig.


Hvad betyder rytterens indstilling til hesten, for dens holdbarhed?


Her er mine reflektioner overskriften..


Jeg ser , som beslagsmed, ofte heste som blot står inde ca. 75% af tiden.

De bliver trænet - redet i godt og vel en time. Derefter vaskes - renses - skylles - i en time. Så blver den sat ind i boksen igen. Den er dog ude ca. 2 timer hver dag. På en lille fold. Her står den så og ser lidt på verden. Vi mener ofte at den står  og venter på igen at komme ind i som boks......

Gør den det ?


Hesten undgår , ved at stå i sin boks skader på sener og ben.

Den har det bedst inde i sin 3,5 gange 4 meter boks. Her er hyggeligt og varmt. Den bliver redet hver dag jo, og en gang om ugen har den fri, så skal den ikke rides. Den står fladt i underlaget i boksen, den står fladt når den er på staldgangen og den går fladt i ridehus eller på banen. Det hele er serveret på et sølvfad.

Giver det færre skalder? jeg tror det næppe........Hvorfor? Jo  den stimuleres ikke....hverken i hjernen eller i sin motorik. Den er ikke ude længe nok til at kunne stimulerer sine ben. En hest i vild (natur) vil gå ml. 20 -50 km hver dag for at finde føde og vand. Det er lidt svært for vore heste. Det stimulerer både hest - hjerne - fødder og ikke mindst hestens motorik.

Den motorik som en hvilken som helst rytter hellere end gerne vil have  frem i hesten. Det giver hesten den nødvendige frihed til at være hest. Giver vi hestene den nødvendige frihed? Nej Vel......Det tør vi ikke rigtigt, for tænk hvis den går i stykker. Det er ikke kun os som ejere og ryttere der skal have mentalt overskud det skal hesten også. Ellers kan den ikke præsterer.

Giv derfor  din hest.....mest muligt udetid....til at være hest.

Bevægelsen som er hesten natur, er med til at bevare dens sundhed....så holder den også længere.